martes, 5 de octubre de 2010

R.I.P. "BASADO EN HECHOS REALES"

És una frase que sempre m'ha posat força nerviós.  Suposo que és un eslògan que fa vendre més.  La majoria de gent es llença de caps a llegir un llibre o veure una pel·lícula que s'ha "basado en hechos reales".  Intueixo que és el tarannà que es viu avui en dia, que importen més les vides dels altres que la pròpia.  Segurament perquè sentim massa buidor i l'hem d'omplir amb les experiències alienes, segurament perquè tenim massa por a viure i així prevenim que ens passi res.  Però bé, d'això ja se'n cuida l'altra gran mentida del segle XXI: el coaching i els para-psicòlegs (en el sentit que són de mentida, no que mirin el més enllà).  No els hi vull manllevar el gran esforç de marqueting que estan fent.

Sempre he pensat que llegir un llibre o veure una pel·lícula t'han de permetre entrar en el món de la imaginació, en el món de la màgia, on tot és possible.  Altrament, ja tinc la meva pròpia vida, que és del tot real, per viure tocant de peus a terra.  En canvi, si mai m'he equivocat de sala de cinema i, en començar la pel·lícula em diuen que està basada en fets reals, perdo tota la il·lusió.  A mi m'esdevé tot el contrari:  que no m'ho crec.

I en ple segle XXI podem dir que la tele també ha de permetre entrar en móns imaginaris, móns d'il·lusió.  I què millor que els spots publicitaris on tot és màgic, tot és possible, ens podem aprimar, ens podem tornar catxes, podem perdre les arrugues i rejovenir 10 anys en tres setmanes.  Quina meravella, la televisió i els anuncis!  Realment, fan una gran màgia perquè la gent s'ho arriba a creure i... SENSE DIR QUE ESTÀ BASAT EN FETS REALS!

Avui m'he alegrat moltíssim quan he sabut que l'aigua de VOSS és aigua de l'aixeta i no pas d'una glacera.  Quin bon negoci, tu!  Almenys han tingut en compte el canvi climàtic i l'ecologia de l'entorn!

I això que els de VOSS no van dir que estava basat en fets reals, altrament segur que venen més del que han venut!

Felicitats als programadors del marketing de Voss, heu fet una feina genial!

I mentre la gent llegeixi i miri pel·lícules "basades en fets reals", no es poden queixar que Voss hagi enganyat ningú.  La tele, els mass media, la literatura... tot és ficció... l'única realitat és la que vivim personalment aquí i ara.  Si algú s'ha sentit enganyat... que no vagi a cap sessió de coaching, però que mediti una mica sobre la seva pròpia vida!

2 comentarios:

  1. ostres, que fort! I després als petits ens miren la lletra petita del dret i del revés, no fos cas.... Que injust!

    ResponderEliminar